Nieuws: Einde Flash deels door Apple

Afgelopen week heeft Adobe bekend gemaakt te stoppen met Flash. Flash zou niet succesvol zijn doordat Apple het niet in iOS wou toestaan.Dit wordt gemeld door Mike Chambers, productmanager bij Adobe. De reden dat Apple dit zou doen is HTML5.

Om hier heel duidelijk over te zijn. Het maakt niet uit wat we deden, de Flash Player zou in de nabije toekomst niet beschikbaar zijn op Apple’s iOS.” Aldus Chambers.

In 2010 liet Steve Jobs weten dat Apple geen gebruik zou maken van Flash onder iOS. Flash zou te traag zijn, onbetrouwbaar en erg veel van de batterij vragen. Hierdoor zou de batterij te snel leeg zijn.

Chambers geeft aan dat het nu erg duidelijk is dat HTML5 de oplossing is voor de betere ervaringen op de mobiele apparaten. Adobe gaat zich nu richten op hun Air platform.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.