Nieuws: Einde aan Gmail app voor BlackBerry

In een verklaring heeft Google bekend gemaakt te stoppen met de Gmail applicatie voor Blackberry. De applicatie zou al niet meer te downloaden zijn in App World. Vanaf 22 november wordt de applicatie helemaal niet meer ondersteund, de huidige gebruikers krijgen dus geen updates meer en geen ondersteuning bij problemen.

De beweegreden van Google is dat het bedrijf een mobiele versie van de website van Gmail heeft gemaakt. Deze zou goed genoeg zijn om de Blackberry app te vervangen. Wat wel raar is, is dat Google wel aan een iOS applicatie werkt. Deze app is al even beschikbaar geweest in de App store maar gelijk weer terug getrokken omdat er een aantal bugs in zouden zitten.

Of deze beweegredenen te maken hebben met de teruglopende populariteit van Blackberry is niet bekend. In Amerika is het marktaandeel van RIM’s smartphone afgelopen jaar behoorlijk teruggelopen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.