Nieuws: Eind van het jaar 10 miljoen iPad Mini’s verkocht

Afgelopen dinsdag is op de Keynote van Apple de nieuwe iPad Mini gepresenteerd. Het kleinere broertje van de huidige iPad heeft lagere specificaties. Zo is hij minder krachtig en heeft een minder scherp scherm. Daar staat wel een lagere prijs tegenover.

Volgens analisten zou de nieuw telg eind dit jaar 10 miljoen keer over de toonbank gegaan zijn. De aankomende kerst zou hier een grote rol bij spelen. Ook zou er een toenemende populariteit zijn in het onderwijs. De reden hiervoor; scholieren en leerkrachten nemen steeds vaker hun eigen smartphone of tablet mee. Hier wordt weer door scholen op in gespeeld.

Of Steve Jobs deze stap had genomen, wij twijfelen, Jobs zei altijd “9,7 inch is de perfecte grootte van een tablet.”. Maar nu de trend zich voortzet in kleinere tablets kan Apple eigenlijk niet anders dan hier op in te springen en een kleinere variant van de iPad uit te brengen. Uiteraard maakt Apple slim gebruik van de naamsbekendheid van de iPad.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.