Nieuws: Eigen Social Network door Google

Het langverwachte Google+ heeft onlangs het daglicht gezien. Zoals we gewend zijn van Google bevind de dienst zich nog in Beta status en kan je alleen gebruik van de dienst maken als je wordt uitgenodigd.

Het social network gedeelte heeft veel weg van Facebook, Hyves en andere networksite’s. Veel functionaliteiten als uploaden van foto’s, video’s, status-updates en netwerk opbouwen zijn aanwezig. De berichten worden in een lijst getoond zoals we gewend zijn van Facebook.

Een nieuwe functie is Circles, dit is een soort prive groep waar je met een bepaald aantal mensen info kan delen. Dit is verder niet zichtbaar voor de andere contactpersonen. Op basis van een sleepsysteem zou het erg makkelijk moeten zijn om info te delen. Dus gewoon slepen en loslaten waar je het wil hebben.

Wat zeker een leuke functie is, en welke zeker genoemd moet worden is Sparks. Een zoeksysteem om te zoeken op interesses. De zoekresultaten kunnen door de gebruiker aan een lijst worden toegevoegd, welke door vrienden zichtbaar is. De zoekresultaten bestaan uit video’s, blogs en boeken.

Om spontaan een videogesprek te starten heeft Google de functie Hangouts gemaakt. De gebruikers dienen wel zelf aan te geven dat ze beschikbaar zjin. Het beschikbaar zijn zou mensen er sneller toe zetten om een videogesprek te starten.

Om Google+ “altijd” beschikbaar te hebben, wordt er ook een Android en iOS applicatie ontwikkeld welke het mogelijk maken om update’s te doen, foto’s te uploaden. Om het hele verhaal compleet te maken is is er nog 1 functie die noemenswaardig is. De functie is Hurdles. Hiermee is het mogelijk om groepsgesprekken te voeren met mensen die je in een groep hebt in Circles.

Daarnaast heeft Google een zoeksysteem gecreeërd met Sparks: dit is bedoeld om op interesses te zoeken, waarbij onder andere relevante video’s, boeken en blogs getoond worden. Zoekresultaten kunnen aan een lijst met interesses toegevoegd worden die voor anderen zichtbaar zijn. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen om foto’s die via een smartphone genomen worden automatisch te uploaden naar Google+. Er komen mobiele apps beschikbaar voor Android en iOS om de sociale-netwerksite op de smartphone beschikbaar te maken. Daarnaast moet de feature Hurdles ervoor zorgen dat groepsgesprekken mogelijk worden: deze kunnen onder andere gestart worden met een groep mensen die een Circle vormt. Bovendien krijgen alle Google-sites een donkere balk aan de bovenkant, waar updates staan en via welke gebruikers content kunnen delen.

Wat je misschien als is opgevallen, als je ingelogd bent bij Google, bijvoorbeeld op Gmail, dan zie je dat de balk bovenin een donkere kleur heeft gekregen. Dit is ter voorbereiding op Google+. Hier zullen namelijk de updates in gaan verschijnen.

Mocht je meer informatie willen en/of je aan willen melden voor meer info? Klik hier!

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.