Nieuws: Eerste generatie iPod Nano kan oververhitten

Mensen die de eerste versie van de iPod Nano in bezit hebben, gekocht tussen september 2005 en december 2006, worden door Apple geadviseerd hun iPod op te sturen. Apple stuurt ze dan een nieuwe toe.

De reden hiervoor is dat de iPod Nano in zeldzame gevallen kan oververhitten. Hiermee zou het een risico zijn voor de eindgebruiker. Inmiddels heeft Apple ook een bericht op hun website gezet hoe het vervangen in zijn werk gaat.

De kans dat het gebeurd is volgens de fabrikant erg klein, maar kan wel toenemen in de loop der jaren. Apple heeft het probleem tot deze ene leverancier kunnen herleiden.

Op de website van Apple kunnen de iPod bezitters een formulier invullen om een gratis vervangend exemplaar te krijgen. Al met al duurt de vervanging ongeveer 6 week. Apple biedt wel 90 dagen garantie op de nieuw geleverde Nano. Het is niet bekend wat voor vervangende versie Apple gaat uitleveren.

[UPDATE]

De mensen die hun iPod opsturen zullen een 1e generatie iPod terug krijgen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.