Nieuws: DVHN lanceert Review app tijdens Eurosonic Noorderslag

Dagblad van het Noorden heeft een nieuwe app ontwikkeld: DVHN Review. De app stelt gebruikers in staat snel en eenvoudig een inhoudelijke review samen te stellen. In principe kan van alles gerecenseerd worden: van muziek tot theater tot boeken tot spelgedrag van profvoetballers.

De app wordt gelanceerd tijdens het festival Eurosonic Noorderslag. Tijdens dit pilotproject kunnen bezoekers van dé muziekhappening van het jaar iedereen via hun smartphone laten weten wat zij van de acts vinden. Speelt een bandje onverwacht de sterren van hemel? Of valt de door iedereen opgehemelde singer-songwriter juist flink tegen? Met de gratis app kruipt de gebruiker in de huid van een professionele recensent door ter plekke een inhoudelijke mening te geven over de acts die hij op dat moment ziet. Via de review-schuifjes is een optreden razendsnel te beoordelen op door professionals bepaalde criteria als ‘muzikaliteit’, ‘impact’ en ‘presentatie’. Eventueel kan ook een opmerking worden toegevoegd.

Via de app kunnen reviews van anderen gecheckt worden en zijn de hoogst scorende en de meest gerecenseerde optredens zichtbaar. Alle reviews zijn ook online te vinden via www.dvhn.nl/esns . Bovendien gebruikt de redactie van Dagblad van het Noorden de reviews de volgende dag bij de verslaggeving over Eurosonic Noorderslag. Daarmee zijn de DVHN Review-gebruikers de oren en ogen van de krant.

De Android versie kan je hier downloaden.

De iOS versie kan je hier downloaden.

Bron: DVHN

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.