Nieuws: Domein iCloud geregistreerd door Apple

De gigant uit Cupertino heeft de domeinnaam iCloud aangeschaft voor het luttele bedrag van 4,5 miljoen dollar, zo meldt GigaOM.

iCloud was voorheen in het bezit van het Zweedse IT-bedrijf Xcerion, die de naam gebruikte voor een back-up dienst. De dienst werd recentelijk omgedoopt tot CloudMe, meer het domein iCloud bleef in bezit van Xcerion. Vooralsnog verwijst iCloud naar CloudMe, maar Apple zal waarschijnlijk het betreffende domein overnemen wanneer de tijd rijp is.

Alles wijst er nu op dat het nog maar een kwestie van tijd is voordat Apple haar streaming dienst zal onthullen. Specifieke details zijn nog niet bekend, maar het is aannemelijk dat we een muziekdienst à la Spotify krijgen, alleen dan onder de hoede van Apple. Er zouden al verschillende deals met labels gesloten zijn, het wachten zou nu nog zijn op de laatste aanhakers.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.