Nieuws: Deze zomer Android 3.2

Google zou volgens de geruchten van plan zijn om versie 3.2 van Android deze zomer uit te brengen. De update moet het mobiele besturingssysteem geschikt maken voor tablets met schermgroottes als 7 inch. Huawei kondigde een tablet aan met Android 3.2.

De opvolger van Android 3.1 is bedoeld voor tablets en zal net als voorgaande versies Honeycomb worden genoemd. Volgens This Is My Next is Android 3.2 geschikt om te werken met een reeks verschillende schermgroottes; de huidige Honeycomb-tablets hebben allemaal een schermgrootte rond de 10″. Verder zou Google ondersteuning voor Qualcomm-processors ingebouwd hebben, wordt hardware-acceleratie verbeterd en zijn enkele bugs uit het OS gehaald. De update zou binnen enkele weken worden uitgerold voor de Motorola Xoom.

Het eerste apparaat dat met Android 3.2 wordt uitgebracht, lijkt de Huawei MediaPad te worden. De Chinese fabrikant kondigde de tablet onlangs aan met deze versie van het mobiele besturingssyteem en liet weten dat er een Qualcomm-processor met twee kernen op een kloksnelheid van 1,2GHz wordt ingebouwd. Het ips-scherm heeft een diagonaal van 7″ en er is ondersteuning voor 802.11n-wifi en hspa+ tot 14,4Mbps. Foto’s kunnen geschoten worden met een 5-megapixelcamera, terwijl een 1,3-megapixelcamera aan de voorkant gebruikt kan worden voor videobellen. De MediaPad zou in het derde kwartaal uitkomen in de Verenigde Staten, maar het is nog onbekend of Nederlandse consumenten de tablet ook kunnen kopen.

Mogelijk krijgt de HTC Flyer een update naar Android 3.2. De fabrikant bracht de tablet uit met Android 2.3, maar beloofde in de toekomst te zullen updaten naar Honeycomb. Omdat de Flyer zowel een 7″-scherm als een Qualcomm-processor heeft, is het aannemelijk dat HTC heeft gewacht op deze nog onaangekondigde update van Google.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.