Nieuws: Derde plek voor Windows Phone

Windows-Phone-7-logoIn het vierde kwartaal van 2012 heeft Windows Phone de derde positie op de smartphone markt weten te bemachtigen. Hiermee heeft het nieuwe paradepaardje van Microsoft Symbian en Blackberry ingehaald.

Niet alleen Windows Phone heeft een groei gemaakt, ook Android is gegroeid in de vijf grootste landen van Europa. In de landen Groot-Britannie, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië is Android naar 61,1% gegroeid. Apple heeft geen groei laten zien en is vrijwel gelijk gebleven in vergelijking met een jaar eerder.

De groei van Windows Phone is opmerkelijk te noemen, de groei van Windows Phone is van 2,6% naar 5,4% gegaan. Blackberry blijft hier steken op 4% en Symbian op 2,2%. Vooral in Italië is Windows Phone erg in trek, hier heeft 14% van de smartphone gebruikers een Windows Phone toestel.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.