Nieuws: De reden waarom de HTC Desire HD geen update krijgt

In eerste instantie had HTC aangegeven dat de Desire HD een update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zou krijgen. Later werd het bekend dat dit niet door zou gaan, vervolgens weer wel, maar nu heeft HTC de knoop definitief door gehakt. Er komt geen update voor de Desire HD.

De reden hiervoor is dat ICS meer ruimte in beslag neemt en het bestandssyteem dus volledig op de schop moet. Dit kan als gevolg hebben dat de gebruiker alle data (Foto’s etc…) kwijt is. Opzich is dit voor de gevorderde gebruiker geen probleem, maar voor de gemiddelde gebruiker kan dit wel een probleem worden.

HTC heeft wel overwogen om een “uitgeklede” versie uit te gaan brengen. In deze versie zou een aantal functionaliteiten missen. Dit hebben we eerder gezien met de 2.3 update voor de HTC Desire. HTC heeft besloten ook deze versie niet uit te brengen omdat de gebruiker dan beperkingen zou hebben, iets wat niet de bedoeling is van de smartphone fabrikant.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.