Nieuws: De auto zonder kentekenplaat

De Mercedes SL 55 AMG van Steve Jobs, geparkeerd op de gehandicaptenparkeerplaats en altijd zonder kentekenplaat. Hoe hij het voor elkaar kreeg om zonder kenteken op de openbare weg te mogen rijden wist niemand

Het mysterie is nu opgelost dankzij een ex-medewerker van Apple. Deze persoon vertelde aan de website ITwire dat Steve of iemand in zijn directe omgeving een gaatje in de Californische wet heeft gevonden waardoor hij onbeperkt rond kan rijden zonder kentekenplaat. Wie een nieuwe auto koopt in California, krijgt maximaal 6 maanden de tijd om er een kenteken voor te regelen. Door een regeling met zijn lease-maatschappij kreeg hij binnen 6 maanden steeds een andere identieke Mercedes SL55 AMG en kon hij zo weer rond rijden zonder kentekenplaat.

Dat verklaart hoe Steve ermee wegkwam om zonder kentekenplaat rond te rijden. Het geeft echter nog geen antwoord op de vraag waarom hij dat deed. Wilde hij anoniem blijven, was hij bang dat z’n kenteken gestolen zou worden door fanboys of was dit gewoon een actie om de grenzen van de wet op te zoeken? Gelukkig is er deze passage in de deze week uitgekomen biografie waar hij zelf antwoord geeft op die vraag.

“Because people follow me sometimes, and if I have a license plate, they can track down where I live […] But that’s kind of getting obsolete now with Google Maps. So I guess, really it’s just because I don’t.”

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.