Nieuws: Concurrentie voor de iPad in 2012 erg groot

De iPad is sinds 2010 verkrijgbaar en in dat jaar verscheepte Apple zo’n 15 miljoen exemplaren. Over heel 2011 zullen dat er naar verwachting tussen de 36 en 40 miljoen zijn en in 2012 groeit dit aantal volgens de analisten naar 55 miljoen.
De groei van het verscheepte aantal iPads komt in 2012 dus te liggen op ruim 50 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Het aantal te verschepen tablets minus de iPad van Apple zal echter nog veel harder groeien. Naar verwachting met 134 procent in 2012. Over heel 2011 zullen er zo’n 20 miljoen niet iPad-tablets verkocht worden. Dit aantal moet volgend jaar op 45 miljoen uitkomen.

In dat jaar verslaat Apple dus in zijn eentje nog alle concurrenten samen. De grootste strijd zal aangegaan moeten worden met het besturingssysteem Android. De analisten verwachten dat de groei vooral te danken is aan Androidtablets met de komst van Android Ice Cream Sandwich, een nieuwe versie van het systeem, eind 2011.Ice Cream Sandwich is een versie van Android die moet draaien op zowel tablets als smartphones. Details zijn nog niet onthuld.

Over heel 2011 zal de verdeling van de tabletmarkt uitkomen op 61 procent voor Apple en 39 procent voor de concurrentie. Android is goed voor ongeveer driekwart van de overige tablets. Het aandeel van Apple zal volgens de analisten in 2012 dus zakken naar 55 procent en de concurrentie heeft dan dus 45 procent van de markt in handen.

De verwachtingen zijn vergelijkbaar met voorspellingen gedaan in april 2011 op een conferentie in Berlijn. Toen stelden deskundigen dat Android in 2012 snel zou inlopen op de iPad en dat aan het eind van het jaar de verkoop van Androidtablets zelfs groter zou zijn.

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.