Nieuws: Cluzee, Siri voor Android

Het bedrijfje Tronton is met de Android versie van Siri gekomen. Het programma heeft de naam Cluzee meegekregen en is gratis te downloaden.

Net zoals bij Siri biedt de applicatie de mogelijkheid om tegen je telefoon te praten, en vervolgens geeft hij antwoord. Je kan commando’s geven en vragen stellen. Bijvoorbeeld “Wat wordt het weer” of Maak me om 5 uur ‘s middags wakker”.

Volgens de ontwikkelaar gaat de applicatie nog iets verder dan Siri. De applicatie zou ook gezondheidsdoelen in de gaten houden en een trip kunnen plannen. Ook zou het verkeer in de gaten gehouden kunnen worden en advies kunnen geven over route en vertrektijden.

Of Cluzee een geduchte concurrent is voor Siri, het lijkt er niet op. Beide applicaties zijn namelijk getest en Siri lijkt het toch ebter te doen. Cluzee ondersteund nu alleen nog Engels, zou moeite hebben met het Brits accent en crashte wel eens. Dit is bij Siri niet gebeurd en het voordeel is, Siri heeft ondersteuning voor meerdere talen.

Tronton zegt 6 maanden geleden te zijn gestart met de ontwikkeling van Cluzee, dus nog voordat bekend was dat Apple Siri zou lanceren.

Je kan Cluzee hier downloaden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.