Nieuws: China akkoord met overname Motorola door Google

In navolging van Amerika en Europa is China ook akkoord met de overname van Motorola door Google. Echter stelt China wel een eis aan de overname. China heeft als voorwaarde gesteld dat Android de komende vijf jaar gratis moet blijven.

Volgens bronnen zou dit er mee te maken hebben dat de concurrentie onder de smartphonemakers blijft. Er zouden diverse fabrikanten al woedend zijn geworden door de overname.

De overname is gisteren goedgekeurd door de Chinese overheid. De Chinezen waren het laatste struikelblok om de overname goed te keuren en af te kunnen ronden. Wat de precieze intentie van Google is met de overname van Motorola is niet bekend. Geruchten doen de ronde Motorola een Android telefoon voor Google gaat maken, maar er zijn ook geruchten dat Google Motorola misschien wel door wil verkopen aan Huawei.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.