Nieuws: Buienalarm nu ook beschikbaar voor iOS

apple1Op Android is het al een bekende applicatie, Buienalarm. De applicatie geeft een signaal wanneer er regen wordt verwacht. Niets is minder waar, vanaf gisteren is de applicatie ook beschikbaar in de App Store van Apple.

Aangeven dat het gaat regenen is niet het enige wat de app doet. Ook geeft hij aan hoe heftig de bui gaat worden. Om dit aan te geven wordt er gebruik gemaakt van een grafiek. De grafiek kan worden uitgebreid met een kaartje welke zijn info bij buienradar weghaalt. De regeninfo wordt bij het KNMI vandaan gehaald.

De applicatie is gratis te downloaden. De verwachting van de maker, Franklin van Velthuizen is dat de iOS versie van de applicatie nog populairder gaat worden dan de Android variant (ruim 800.000 downloads). De hoop is dat de applicatie meer dan 1 miljoen downloads gaat halen op iOS.

Je kan de app hier downloaden

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.