Nieuws: Bootloader HTC blijft toch gesloten

Ondanks de eerder gemelde berichten dat HTC de bootloaders open zou stellen, blijkt het toch niet zo te zijn. Ze worden niet standaard open gesteld.

De mensen die wensen toch de bootloader geopend te hebben kunnen dit via de site van HTC aanvragen. Zoals op diverse plekken op internet te lezen is, is de procedure als volgt:

HTC’s procedure om de bootloader te unlocken is vrij omslachtig: eerst moeten gebruikers zich registreren met een geldig e-mailadres. Daarbij moeten ze akkoord gaan met het vervallen van de garantie. Vervolgens moet het toestel aan een pc met de Android SDK worden gehangen om een ‘device token’ te krijgen. Dat token kan weer worden ingevoerd in een webtool, die een key produceert waarmee op het toestel de bootloader kan worden ontgrendeld. Vermoedelijk is de procedure zo ingewikkeld gemaakt om te voorkomen dat bezitters al te lichtzinnig met custom firmwares aan de slag gaan.

Veel mensen hebben geen zin om ieder jaar een nieuw toestel te kopen, dus hechten aardig waarde aan een open Bootloader zodat ze zelf de ROM op de telefoon kunnen vervangen.

Bron: Tweakers.net

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.