Nieuws: Blackberry ontkent stop PlayBook

Eerder hebben wij gemeld dat RIM de stekker uit hun tablet zou trekken. Echter wordt dit ontkend door de fabrikant zelf. Een woordvoerder van RIM geeft aan dat de uitspraken “pure fictie” zijn. Echter zou er wel een ontslagronde zijn geweest bij de fabrikant voor de onderdelen van de PlayBook. Echter wordt het niet bevestigd dat dit met de verkopen van de PlayBook te maken heeft.

RIM zou op de tabletmarkt willen blijven en zou met QNX komen als platform voor de tablets. QNX is door RIM ontwikkelde software welke al op de PlayBooks te vinden is en vanaf volgend jaar ook op de BlackBerrys wordt uitgerold.

De PlayBook zou in het zelfde segment zitten als de Touchpad van HP. De laatst genoemde tablet wordt niet meer geproduceerd. Verder wordt de PlayBook ook nog vergeleken met de afgelopen woensdag utigekomen Fire van Amazon.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.