Nieuws: Blackberry onderzoekt overname

BlackBerry-LogoDat het niet zo goed gaat met Blackberry is wel duidelijk. Onlangs heeft Blackberry een speciale commissie aangesteld om de toekomst van het bedrijf te gaan onderzoeken, bij dit onderzoek hoort dus ook de mogelijkheid dat het bedrijf verkocht gaat worden. In eerste instantie gaat de commissie kijken hoe het bedrijf de waarde weer kan verhogen en hoe de verkoop van de nieuwe Blackberry 10 apparaten kan worden gestimuleerd.

De voorzitter, Timothy Dattels, heeft aangegeven dat ze op dit moment de strategische alternatieven aan het onderzoeken zijn. “Het afgelopen jaar heeft de raad zich gericht op het lanceren van Blackberry 10, het bereiken van een sterke financiële positie en het evalueren van de beste benadering van de waar lange termijn waarde voor consumenten en aandeelhouders. Vanwege de ontwikkelende industrie en de concurrentie in de markt geloven we dat dit het juiste moment is voor het onderzoeken van alternatieven.”, aldus Dattels. Onlangs deden er geruchten de ronde dat Blackberry van de beurs zou verdwijnen en dan Samsung een mogelijke kandidaat was om Blackberry over te nemen. Samsung heeft deze geruchten ontkend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.