Nieuws: Blackberry, nieuw toestel, oude software

BlackBerry-LogoBlackberry heeft een nieuwe smartphone op de markt gebracht. De Blackberry 9720. Wat opvallend is, is dat het toestel op oude software draait. Het gaat hier om Blackberry OS 7.1. De reden om het toestel, met fysiek toetsenbord, van oude software te voorzien is omdat het oudere systeem nog heel erg populair is in opkomende markten.

Het nieuwe toestel komt op de markt in 5 kleuren en is voorzien van een speciale knop aan de zijkant om BBM (Blackberry Messenger) of BBM Voice snel op te kunnen starten. Verder is het toestel voorzien van een 2,8 inch touchscreen met een resolutie van 480×360. Op de achterkant van het toestel is een 5MP camera te vinden.

In de komende weken zou het toestel op de markt moeten komen in Europa, Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Een prijs is nog niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.