Nieuws: Blackberry muziekdienst ook naar Nederland

Onder de naam BBM Music wil Blackberry fabrikant RIM hun nieuwe muziekdienst onder de aandacht brengen. Volgens geruchten zou de nieuwe dienst goedkoper zijn dan de gerenomeerde diensten als Spotify. Gemiddeld vragen die diensten ongeveer 10 euro per maand terwijl RIM dit bedrag op z’on 5 euro wil hebben. De dienst is al in Amerika en kost hier 5 dollar.

Met de nieuwe dienst wil RIM het “Pingen” weer een boost geven. Je hebt namelijk de mogelijkheid om via Ping je playlist te delen met andere Blackberry gebruikers. In die playlist passen 50 nummers, 25 van jezelf en 25 van mede-gebruikers. Dat betekent, hoe meer contacten hoe meer nummers je kan verzamelen. Uiteraard is er ook gedacht aan het offline muziek luisteren. Er is namelijk de mogelijkheid, als je een abonnement hebt, om de nummers op je telefoon op te slaan.

Wat voor nieuwe dingen RIM nog meer in het verschiet heeft is niet bekend, maar het is voor de hand liggend dat RIM’s volgende stap het gamen zou zijn. Via Ping zou het dan ook mogelijk zijn om tegen elkaar spelletjes te gaan spelen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.