Nieuws: BlackBerry Messenger blijft gratis

BlackBerry-LogoEen topman van BlackBerry heeft bevestigd aan CBC News dat hun BBM dienst voor iOS en Android gratis blijft.

“De miljoenen Apple en Android gebruikers die de dienst daadwerkelijk gaan gebruiken kunnen dat gratis blijven doen”, zo verzekert Andrew Bocking, executive vice-president van BBM voor BlackBerry. “We hebben andere ideeën over hoe we geld kunnen verdienen aan de dienst.”

Volgens BlackBerry zou er een ander verdienmodel zijn met een combinatie van marketing en advertenties via funties die nog niet in BBM zitten. Zo zou BlackBerry aan het testen zijn met BBM Channels, een socialnetwork functie. Verder zouden iOS en Android gebruikers binnenkort de beschikking krijgen over video- en voicechatfuncties. Deze funties zijn nu nog alleen beschikbaar op een BlackBerry.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.