Nieuws: Blackberry brengt PlayBook OS 2.0 uit

Vandaag heeft RIM versie 2.0 van het besturingssysteem voor de PlayBook uitgebracht. De PlayBook gebruikers krijgen een notificatie dat er een update voor de software beschikbaar is. Deze update is de eerste Major Update van de tablet.

De release is gelijk voor de gehele wereld. Inmiddels hebben de eerste gebruikers de update al geïnstalleerd, niet iedereen krijgt tegelijk de update, het kan even duren voordat de gebruiker een notificatie krijgt.

Eerder is al bekend geworden welke functies er in de update zouden zitten, hier valt onder andere ook een Android-runtime onder. Deze functie is ingebouwd zodat de PlayBook ook in staat is om Android-applicaties te kunnen draaien. Verder is er ondersteuning voor e-mail, contacten en agenda ingebouwd. Eerder kon dit alleen in combinatie met een BlackBerry telefoon.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.