Nieuws: Binnenkort Android-apps in Blackberry World

BlackBerry-LogoEerder werd het tegen gesproken, maar nu lijkt het toch te gaan gebeuren. Binnenkort krijgen Blackberry gebruikers waarschijnlijk de mogelijkheid om Android applicaties op hun Blackberry te installeren.

Volgens Goodereader.com zou Blackberry met verschillende ontwikkelaars gevraagd hebben om hun Android applicaties in Blackberry World te plaatsen. Blackbarry World is de App Store van Blackberry.

Op dit moment is het mogelijk door een firmware update om buiten Blackberry world APK bestanden te installeren. APK bestanden zijn installatiebestanden van Android applicaties. Om dit makkelijker te maken heeft Blackberry besloten om Android apps via Blackberry World aan te gaan bieden.

Om dit te doen hoeven ontwikkelaars niet de Android versie van de applicatie aan te passen, maar alleen profiel en beeldmateriaal te uploaden. Desondanks Blackberry dit doet, betekent het niet gelijk dat alle Android applicaties beschikbaar zullen zijn in BBWorld.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.