Nieuws: bijna honderd miljoen iPhones in 2011

Apple zou de verwachting voor de tweede helft van 2011 verhoogd hebben van vijftig naar 56 miljoen exemplaren. Dat gaat dan om de iPhone 3GS, iPhone 4 én de iPhone 5.Volgens de bronnen verwacht Apple in het derde kwartaal minder iPhones 5 te verschepen dan eerder gedacht. De verwachting is verlaagd van zeven naar 5,5 tot zes miljoen exemplaren. In het vierde kwartaal moeten dan juist weer meer nieuwe iPhones verscheept worden, twintig miljoen in plaats van 14 miljoen.

De verwachting van de iPhone 4 is voor het derde kwartaal juist verhoogd en voor het vierde kwartaal verlaagd. Deze cijfers komen overeen met recente geruchten dat het nieuwe toestel niet in september, maar oktober gelanceerd wordt.

In totaal zal Apple dit jaar 95 miljoen iPhones verschepen. In het tweede kwartaal van 2011 verkocht Apple een recordaantal van ruim achttien miljoen iPhones.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.