Nieuws: Banken gaan mobiel betalen testen

imagesVan de zomer starten de banken een test om het betalen met mobiele telefoon te gebruiken. Het gaat hier om klanten van ABN Amro, Rabobank en ING. Er zou betaald kunnen worden bij de bakker, in het restaurant of in een café.

De Telegraaf kwam vandaag met dit nieuws. De test zal niet in heel Nederland plaats vinden, maar alleen in Leiden. De bedoeling is wel dat het in heel Nederland beschikbaar komt.

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe betaalmethode is het wel vereist om een applicatie te installeren en een nieuwe simkaart aan te schaffen.

Of er kosten aan de nieuwe betalingsmethode zitten is niet duidelijk. Voor de test in Leiden worden in ieder geval geen kosten berekend aldus Jeroen Verrijdt van de Rabobank.

Om te betalen met je mobiel dient je telefoon voorzien te zijn van NFC. Betalingen tot 25 euro worden gewoon afgeschreven, bedragen boven de 25 euro moet je pincode voor ingevoerd worden.

In eerste instantie wordt er alleen met KPN samengewerkt voor de proef, eind van het jaar zullen ook T-Mobile en Vodafone betrokken worden bij de proef.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.