Nieuws: Asus PadFone 2 komt rond de kerst

Onlangs heeft Asus het nieuws bevestigd dat de PadFone 2 naar Nederland komt. De planning is dat rond de kerst de tablet/smartphonecombinatie uit gaat komen. Wat de exacte datum wordt dat de combinatie uit gaat komen is niet bekend, kerst is een richtlijn.

De prijzen zijn € 799,- voor de 32GB variant en €899,- voor de 64GB variant. De PadFone 2 is al in enkele landen uitgebracht in Azië en er zouden rond de 30.000 exemplaren verkocht zijn. Met de stap naar Europa is de verwachting dat er in 6 maand tijd zo’n 150.000 exemplaren verkocht gaan worden. In de toekomst komt ook een witte versie, deze zou in het derde kwartaal van 2013 moeten verschijnen.

Volgens de specificaties heeft de telefoon een 4,7″ scherm met een resolutie van 1280×720 en kan in de tablet gedocked worden. Hierna kan hij als tablet gebruikt worden. Het tablet gedeelte is voorzien van een 10″scherm met een resolutie van 1280×800. Verder is hij voorzien van een quad-core Qualcomm Snapdragon S4 processor op max. 1,5 GHz. Verder zit er 2GB werkgeheugen in, en is het geheugen (32 of 64GB) niet uit te breiden met bijvoorbeeld een SD kaart. Standaard staat er Android 4.0 op de smartphone/tabletcombinatie.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.