Nieuws: Asus komt met budget tablet

Afgelopen weekend zijn er details uitgelekt over de opvolger van de Asus Transformer Prime. Een naam heeft de tablet nog niet gekregen, maar door het gebruik van goedkopere materialen zou de tablet goedkoper worden dan de huidige Transformers.

Op een Poolse weblog is te lezen dat de nieuwe tablet modelnummer TF300T heeft gekregen. Het apparaat zou beschikken over een 10 inch IPS scherm met een resolutie van 1280×800 en bevat een 1,2 GHz quad-core Nvidia Tegra 3 processor. Qua opslag is de tablet voorzien van 1 GB RAM geheugen en heeft 16 GB aan opslag. Het opslag geheugen zal na verwachting uitgebreid kunnen worden met micro SD kaarten.

Op de tablet zullen 2 camera’s aanwezig zijn. Op de achterkant een 8 megapixel camera en op de voorkant een 1,2 megapixel  camera. Verawcht wordt dat de nieuwe tablet op Android Ice Cream Sandwich (4.0) draait. Een prijs is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat deze bekend gemaakt zal worden op het Mobile World Congress in Barcelona.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.