Nieuws: Asus komt met Android tablet

Begin 2012 komt Asus met een Android tablet, de Transformer Prime. De nieuwe tablet zal 8,3 mm dik zijn en ruim 500 gram wegen. Eerder waren er af foto’s opgedoken waar de tablet te zien was met een los toetsenbord.

Verder is de tablet uitgerust met een Nvidia Tegra 3 chip met 4 cores en zou de eerste zijn met deze processor. De werktijd van de tablet zou volgens specificaties 12 uur zijn. Verder zou er een 8 megapixel camera op de achterkant zitten en een 1,2 megapixel camera op de voorkant.

Ook zou er een usbpoort en SD-cardreader ingebouwd zijn. De tablet krijgt bij lancering Android 3.2 maar Asus hoopt dit snel te kunnen upgraden naar 4.0. De prijzen voor de tablet zijn op dit moment alleen voor de Amerikaanse markt bekend gemaakt, de 32GB versie kost 499 dollar en de 64GB versie kost 599 dollar. De prijzen voor Nederland zijn niet specifiek bekend gemaakt maar zullen niet veel verschillen van de Amerikaanse prijzen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.