Nieuws: Appstore en Market samen goed voor 1 miljoen apps

Tenminste; wanneer je de site Appsfire leest. Appsfire is een site die de verschillende appstores afzoekt naar bijvoorbeeld prijsverlagingen en trends. Zij stellen dat 48% van die miljoen Android apps zijn en de overgebleven 52% zit in de Appstore voor iOS. Ze merken wel op dat niet de gehele hoeveelheid daadwerkelijk actief is, dát aantal staat volgens hen op 800.000. Het lijkt er dus op dat de Android Market en de Appstore voor iOS tegenwoordig bijna aan elkaar gewaagd zijn.

Als je echter gaat kijken op de site van AppBrain (een alternatief voor het doorzoeken van in dit geval de Android Market) zegt deze site dat er ‘maar’ 283.568 apps in de Market staan. Dat is een aardig verschil; maar er is een verklaring voor. Appsfire ‘logt’ op het moment van publiceren. Oftewel; wanneer een app daadwerkelijk in de market/store geplaatst wordt, wordt hij geteld door Appsfire. AppBrain kijkt echter alleen naar actieve apps, en telt de verwijderde (en eventueel verbannen) apps niet mee.

De ontwikkeling van beide stores gaat dus best goed; hoé goed precies is afhankelijk van hoe je het bekijkt…

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.