Nieuws: Apps openen met je gezicht

Van sommige applicaties op je mobiele telefoon wil je niet dat vreemden er toegang toe hebben. Ontwikkelaar Visidon heeft daarom voor Android een app gemaakt waardoor je apps kunt openen door je gezicht te laten scannen.

AppLock laat gebruikers een digitaal slot plaatsen op welke applicatie ze maar willen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld email, sms en Facebook af te sluiten voor ongewenste indringers.

De app scant het gezicht van de eigenaar, waarna deze in feite de sleutel tot deze apps wordt. Zodra namelijk een afgesloten programma geopend wordt, schakelt AppLock de camera in om te zien of de gebruiker wel toestemming heeft.

Het is overigens ook gewoon mogelijk om met deze app een wachtwoord in te voeren zodat de gezichtsherkenning niet gebruikt hoeft te worden.

AppLock is hier te downloaden uit de appmarket.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.