Nieuws: Applicatie voor bescherming persoonsgegevens

Ontwikkelaar Syvat heeft op het XDA forum laten weten dat hij een applicatie heeft gemaakt welke persoonlijke gegevens afschermt op een Android toestel. Indien er gebruik wordt gemaakt van deze applicatie kunnen andere applicaties niet meer bij telefoongegevens, imeinummer, telefoonnummer en ga zo maar door.

De versie die op dit moment bestaat ondersteund de Google Nexus One, Nexus S en de HTC Desire HD. De applicatie is nog niet publiekelijk beschikbaar gesteld. De maker wil eerst weten of er überhaupt wel interesse is voor zijn applicatie.

De applicatie biedt de gebruiker de mogelijkheid zelf te beslissen wat hij wel en niet beschikbaar wil stellen, en is er een mogelijkheid om per applicatie te beslissen of deze wel of niet bij de gegevens mag.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.