Nieuws: Apple wint zaak omtrent ontgrendel patent

In Duitsland heeft Apple een rechtzaak gewonnen over het ontgrendelen met een vinger over een aangegeven pad. Hiermee lijkt het er op dat Android toestellen in de toekomst niet meer op deze manier ontgrendeld kunnen worden.

Volgens de rechter zou Motorola met een aantal toestellen het “Slide to unlock” patent van Apple schenden. Motorola heeft aangegeven beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de Duitse rechter. De uitspraak van de rechter in München betreft een softwarefeature om een telefoon te ontgrendelen. Motorola zegt al een nieuw ontwerp voor het ontgrendelmechaniek te hebben geïmplementeerd.

Onlangs heeft Google ook een patentaanvraag ingediend voor een manier om het scherm te ontgrendelen. Hierbij kan een koppeling versleept worden naar een bepaalde applicatie. Deze applicatie wordt vervolgens geopend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.