Nieuws: Apple wil zelf 4G netwerk goedkeuren

Een nieuwe iPhone 5 gaat niet zomaar functioneren op een 4G netwerk. Op de site van Telecoms.com is te lezen dat Apple zelf eerst het 4G netwerk wil testen alvorens ze toestemming geven om een 4G netwerk te kunnen gebruiken. Normaalgesproken wordt dit door de provider gedaan.

Pas na de goedkeuring van Apple kan het 4G netwerk gebruikt worden door de provider. De achterliggende reden van Apple is niet bekend. Om een toestel toegang te geven tot het 4G netwerk moet Apple een update sturen met providerinstellingen. In België zijn gebruikers er ook achter gekomen dat ze niet zomaar 4G kunnen gebruiken. Of deze manier van werken in de toekomst gaat veranderen is niet duidelijk.

Misschien is Apple bang dat er details van nieuwe nog niet uitgekomen producten lekt, hetgeen wel vaker gebeurt bij dit soort testen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.