Nieuws: Apple wil wèl licenties van Samsung

Om een verbod op de iPhone en iPad te voorkomen wil Apple wel degelijk licenties afsluiten voor octrooien welke in het bezit zijn van Samsung. Samsung stelt dat Apple bewust en stelselmatig geweigerd heeft om dit te doen.

Apple heeft nu laten weten in de rechtbank dat ze weldegelijk bereid zijn om licenties af te nemen. Alleen het licentietarief zou nog een discussiepunt zijn. Samsung had een aanklacht ingediend waarin een verbod op de verkoop van de iPhone en iPad werd ge-eist omdat 3G octrooien werden geschonden. De octrooien voor 3G zijn in het bezit van Samsung.

Beide partijen waren al met elkaar in gesprek over de licenties. Bij deze gesprekken zou ook besproken worden welke licenties Samsung van Apple dient af te nemen. Apple geeft aan gewoon door te willen gaan met de gesprekken. Door de aanklacht van Samsung zijn deze gesprekken vast gelopen aldus Apple. Het verweer van Samsung is dat Apple de gesprekken zelf heeft laten vastlopen door het eerste aanbod resoluut af te wijzen en een rechtzaak aan te spannen om Galaxy producten te verbieden.

Hieruit kunnen we stellen dat beide bedrijven zeker willen praten echter is Samsung van mening dat een kort geding noodzakelijk is vanwege de houding van Apple. Apple zou geen licentie af willen sluiten aldus de advocaat van Samsung.

Apple is van mening dat Samsung een veel te hoog tarief zou rekenen voor de licenties. Dit zou, volgens Apple, het enige punt nog zijn om de gehele zaak rond te krijgen. Volgens Samsung is dit een normale gang van zaken en wordt er in het begin altijd hoog ingezet.

Zoals het nu lijkt kunnen beide partijen nog tot een overeenkomst komen. Ondanks dat is Samsung van mening dat Apple eerder licenties had moeten afsluiten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.