Nieuws: Apple wil EU-standaard voor patenten

Op Wall Street Journal is te lezen dat Apple pleit voor een standaard op het gebied bij octrooien. Apple zou dit ingediend hebben bij de Europese toezichthouder. In dit standaard zouden afspraken gezet moeten worden met betrekking tot het uitgeven van licenties op gepatenteerde technieken.

Apple heeft de brief gestuurd naar het Europese Telecommunicatie Standaardisatie Instituut (ETSI). In de geschreven brief vraagt Apple om een standaard waarin o.a. de prijs voor het uitgeven van licenties wordt vast gelegd. Op dit moment is het zo dat bedrijven die een patent in handen hebben verplicht zijn licenties te verkopen aan andere bedrijven. Echter is hier geen prijs voor vastgesteld. Apple wil hier een eind aan maken.

Apple zou zelfs zo ver willen gaan om een verbod te krijgen op het niet beschikbaar maken van FRAND patenten. FRAND patenten zijn Fair, Reasonable And Non-Discriminatory patenten. Het gaat hier om de voorwaarden die afgedwongen worden voor licenties voor octrooien welke onderdeel uitmaken van een standaard.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.