Nieuws: Apple voert concurrentie op gebied van “ultrabooks” verder op

Momenteel verkoopt Apple 11- en 13-inch MacBook Airs. Vanaf het eerste kwartaal in 2012 komt daar volgens de geruchten een 15-inch model bij.
Voorafgaand aan de lancering van een nieuwe reeks Airs, zal Apple de prijzen gaan verlagen. Dat zeggen althans verschillende bronnen in de detailhandel.

 

Dit alles moet zorgen voor een hardere concurrentiestrijd in de Ultrabook categorie, wat een initiatief  is van Intel dat in samenwerking met pc-fabrikanten als Acer en Asus dunne, snelle en lichte laptops produceert om te concurreren met de MacBook Airs.
Binnen de Ultrabook-serie zal er komend jaar meer keus zijn dan de twee modellen die Apple nu aanbiedt, bovendien zit bijvoorbeeld Acer net onder de prijs van de MacBook Air. Daarnaast hebben de fabrikanten en Intel de aangegeven de prijs volgend jaar verder te verlagen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.