Nieuws: Apple verwijdert omstreden Israëlische app uit de appstore

Afgelopen dinsdag klaagde de Israelische minister Yuli-Yoel Edelstein (Informatie en Diasporazaken) bij Apple over de ‘Derde Intifada’ applicatie waarin informatie zou staan over geplande protesten, waaronder enkele gewelddadige, tegen Israel.

In een verklaring schrijft Israel blij te zijn met de snelle actie van Apple en prijst het het besluit van het bedrijf als ‘een nieuwe belangrijke stap in het voorkomen van aanzetten tot geweld in de nieuwe media.

De inmiddels verwijderde applicatie gaf gebruikers toegang tot nieuwsartikelen en hoofdartikelen geschreven in de Arabische taal, kondigde komende protesten aan en bevatte links naar nationalistische Palestijnse video’s en muziek.

De ontwikkelaars van de app opende drie maanden geleden een gelijksoortige pagina op Facebook. Ook Facebook verwijderde de pagina op verzoek van minister Edelstein.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.