Nieuws: Apple verliest zaak in China

Apple heeft in China een rechtzaak verloren. Apple mag in China de naam iPad niet meer gebruiken voor hun tablet tenzij er een behoorlijke schadevergoeding wordt betaald. de naam ïPad is namelijk in handen van Proview Technologies. Apple heeft wel een licentieovereenkomt voor naamgebruik met het bedrijf, maar niet voor China. Proview heeft de naam in diverse Aziatische landen geregistreerd.

Apple dacht alles goed geregeld te hebben, maar niks is minder waar. Apple klaagde Proview aan vanwege het nogsteeds bezitten van de naam. De Chineze rechter was het hier echter niet mee eens en oordeelde in het voordeel van Proview. Apple moet nu de naam van de iPad veranderen of een boete van 1,2 miljard euro betalen. Wat Apple gaat doen is nog niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.