Nieuws: Apple verliest rechtzaak in Spanje

Op het blog Foss Patents is te lezen dat Apple in Spanje een nederlaag geleden. Apple had een rechtzaak aangespannen tegen NT-K vanwege “slaafs kopiëren” van het ontwerp van de iPad.

De zaak is te vergelijken met de zaak tegen Samsung. Alleen deze rechtzaak was een heel stuk agressiever van aard. Apple had gelijk een blokkade afgedwongen. Hierdoor werd alle import vanuit China gelijk in beslag genomen. De beschuldiging door Apple was “productpiraterij”.

NT-K werd hierdoor op de Europese zwarte lijst geplaatst. Veel kleine tabletmakers zijn behoorlijk afgeschrikt. Echter NT-K is de strijd tegen Apple aangegaan. De rechter in Spanje heeft NT-K in het gelijk gesteld. En het verbod is opgeheven.

NT-K is nu in de tegenaanval gegaan en heeft een rechtzaak aangespannen tegen Apple vanwege machtsmisbruik. De eis is een vergoeding voor de geleden schade, zowel materieel als reputatie.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.