Nieuws: Apple verliest patentzaak van Samsung

In ons kikkerlandje heeft Apple een rechtszaak van Samsung. De zaak waar het om gaat is een patent omtrent het negeren van foutieve aanrakingen op het touchscreen. In 2009 was hierop patent aangevraagd en in 2011 toegekend. Nederland is niet het enige land waar Apple hierop het onderspit heeft gedolven. Ook in Duitsland en Engeland is dit het geval geweest.

Door de rechtbank in Den Haag wordt er doorverwezen naar het vonnis uit Engeland. Het patent zou niet inventief genoeg zijn. Wel is Apple in Engeland in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.

Apple dient nu voor de proceskosten á € 216.000,- op te draaien. Dit is namelijk eerder in de rechtszaak bepaald. Samsung is blij met het oordeel van de rechter,  “die onze positie bekrachtigt dat onze producten geen inbreuk maken op intellectuele eigendomsrechten van Apple.” aldus Samsung. Van Apple is er nog geen reactie geweest.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.