Nieuws: Apple verliest patentzaak tegen Mexicaanse iFone

apple1Apple heeft een rechtszaak verloren in Mexico omtrent de merknaam iPhone. Het Mexicaanse bedrijf iFone bezit namelijk het merkrecht op die merknaam en maakt daar rechtmatig gebruik van aldus de rechter.

De rechtszaak betreft geen nieuwe zaak, de zaak speelt namelijk al sinds 2009. iFone heeft het merkrecht al sinds 2003 in handen. Dit is vier jaar voor de introductie van de iPhone. De verwachting is dat iFone een schadevergoeding gaat vragen bij Apple.

iFone maakt zelf geen fysieke telefoons maar software voor telecommunicatie via het internet. en zou per jaar tientallen miljoenen peso’s verdienen. Wat iFone precies aan schadevergoeding gaat vragen is niet bekend maar wettelijk is vast gesteld dat dit 40% is van alle onrechtmatige verkopen.

“Ons voornaamste doel is om ons merk te verdedigen. Apple heeft deze controverse gestart. Zij begonnen meteen met een rechtzaak, zonder het bedrijf eerst te benaderen” aldus de advocaat van iFone.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.