Nieuws: Apple verlengd garantie binnen EU

Op de website van Apple is te lezen dat er een wijziging is geweest bij de garantievoorwaarden. In plaats van één jaar geeft Apple nu minimaal twee jaar garantie op haar producten. De aanpassing is in lijn met de EU regelgeving. Deze regelgeving geeft consumenten binnen de EU recht op twee jaar garantie.

De nieuwe garantieregeling geldt alleen voor Apple producten welke binnen de EU zijn aangeschaft. Heb je ergens anders een Apple product gekocht, dan heb je nog steeds één jaar garantie.

Wat de precieze beweegreden is geweest voor Apple is niet bekend, maar in het verleden is Apple wel eens op de vingers getikt door een Italiaanse rechtbank. Hier heeft een rechter geoordeeld dat consumenten misleidt worden omdat Apple aangeeft dat er één jaar garantie zit op haar producten, terwijl dit op twee jaar is vastgesteld op Europees niveau.

Diverse consumentenorganisaties binnen Europa hebben Apple opgeroepen hun garantiebeleid aan te passen. Tevens is hier gedreigd met juridische stappen als Apple hier geen gehoor aan zou geven. Misschien is dit de druppel geweest om Apple overstag te laten gaan.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.