Nieuws: Apple TV 2 beschikbaar in Nederland

De keynote van vanavond achter ons latend met een aantal leuke aankondigingen, is ons in de online store van Apple nog iets opgevallen. Apple TV 2 is per direct beschikbaar gekomen in Nederland.

Uiteraard was een release van Apple TV 2 te verwachten in Nederland nadat er de laatste dagen steeds meer aanwijzingen voor waren verschenen op het internet, zoals bijvoorbeeld films in de nederlandse iTunes store.
Dat deze release zo snel zou zijn hadden wij van TalkAboutApps en wellicht nog meer mensen niet verwacht.

Apple TV is altijd een beetje de “hobby” geweest van Steve Jobs, wij zijn in ieder geval blij dat we dit mooie product nu ook in Nederland kunnen kopen. Voor diegene die nog niet weten wat het product precies inhoudt volgt hieronder een korte beschrijving.

Met Apple TV is het mogelijk om online films te huren of te kopen, de films zijn te vinden via het iTunes-programma of de iTunes-app op mobiele toestellen. En uiteraard via de Apple TV 2, de zeer compacte opvolger van de oude Apple TV. Het filmaanbod groeit nog, maar je kunt kiezen tussen films die in het Nederlands of het Frans ondertiteld zijn. Er zijn er ook Nederlands gesproken films beschikbaar, zoals animatiefilms van Disney.

De meeste films zijn te huur voor 3,99 euro. Vanaf de aankoop heb je dertig dagen om de film te bekijken. En als je eenmaal begonnen bent, heb je 48 uur om de film uit te kijken. Een groot deel van de aangeboden films is in 720p, de hoogste resolutie die de Apple TV 2 kan tonen.

Wat betreft het kopen van films lopen de prijzen lopen sterk uiteen: zo kost 2012 maar 5,99 euro, maar betaal je 13,99 euro voor Avatar of Fast & Furious 5, en zelfs 15,99 euro voor The Social Network.

Gehuurde en gekochte films kun je via het iTunes-programma bekijken, maar de videodienst van Apple moet het vooral hebben van de integratie met de Apple TV 2.

Je kunt videobestanden vanaf het iTunes-programma op een pc of Mac streamen, maar dat lukt alleen met een bescheiden aantal bestandsformaten. Gedownloade mkv’s kan het apparaat standaard bijvoorbeeld niet aan, echter is daar middels een jailbreak en/of het gebruik van 3rd party wel een oplossing voor te vinden. Het streamen van foto’s is daarentegen wel weer mogelijk vanaf iDevices, handig als je bijvoorbeeld nog geen tijd hebt gehad om je vakantiefoto’s vanaf je iPhone op je pc te zetten. Deze kun je vanaf nu direct delen met Apple TV.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.