Nieuws: Apple: Pas op je veiligheid met Android

imagesAls Apple iets voor marketing aan kan pakken, dan doen ze het ook. Onlangs heeft Phil Schiller op Twitter uitgehaald naar Android. Hij heeft een tweet geplaatst over de beveiliging van Android, met als voetnoot: “Pas op je veiligheid.”

Onlangs is er een rapport verschenen over mobiele gevaren en malware. Hier zou 79% van de malware te vinden zijn op Android, dit was een jaar geleden 66%.

F-Secure, het bedrijf achter het rapport, heeft in het vierde kwartaal van 2012 97 nieuwe varianten van gevaarlijke software gevonden welke gericht zijn op Android.

De stijging van malware voor Android is makkelijk te verklaren. Voor een groot deel heeft dit te maken met de (enorme) groei welke Android op dit moment doormaakt. De meest voorkomende variant is de “Trojan Horse”. De meeste malware en trojans worden binnengehaald door de “Illegale” downloadwinkels.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.