Nieuws: Apple ontwikkelaar de laan uit na ontdekken lek

Een bekende van Apple, Charlie Miller, is zijn ontwikkel licentie kwijt. De beste man weet iedere keer lekken in iOS en OSX te ontdekken. Zo heeft hij nu weer een lek gevonden in iOS. Charlie heeft een wel heel bijzonder bedankje van Apple gekregen, zijn licentie als iOS ontwikkelaar is ingetrokken.

De lek die Miller ontdekt heeft in iOS5 maakt het mogelijk om diverse privé dingen in handen te krijgen. Dit kan doordat er op afstand toegang verkregen kan worden tot je iDevice. De code om dit te kunnen doen had Miller verwerkt in een onschuldig ogende koersen applicatie voor aandelen. De applicatie is ook goedgekeurd door Apple en vervolgens in de App Store geplaatst.

De mensen die de applicatie hebben gedownload zouden Miller op deze manier toegang geven tot hun iDevice en de daarbij horende persoonlijke data. Miller geeft ook aan dat hij op afstand geluid zou kunnen laten afspelen of de iPhones kunnen laten trillen.

Miller geeft aan dat dit zeker zijn bedoeling niet was. Het enige wat hij wou doen is Apple attent maken op het lek in hun besturingssysteem. Blijkbaar was Apple hier niet zo van gediend en heeft dus zijn licentie ingetrokken. Volgens Apple zou Miller met deze actie de gebruikersovereenkomst overtreden.

Gezien de reactie van Apple nemen ze het hoog op en zal het lek ook gedicht worden in een volgende update.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.