Nieuws: Apple ontkent oververhitting nieuwe iPad

Dat de nieuwe iPad oververhit raakt word door Apple ontkent. Volgens het bedrijf werkt de tablet binnen de normale waarden. Zo laat Apple in een reactie aan All Things Digital weten. Er verschenen de afgelopen dagen diverse berichten op internet dat de nieuwe iPad oververhit zou raken.

Dit zou te maken hebben met de nieuwe accu en processor. Maandag voerde Tweakers.net een test uit waaruit bleek dat de nieuwe iPad vijf graden warmer wordt dan de iPad2. Het nieuwe model zou dus wel warmer worden, maar niet oververhit raken zodat de tablet zichzelf uitschakeld.

Overigens is het zeldzaam dat Apple op dergelijke berichten ingaat. De laatste keer dat Apple hierop inging was bij de problemen rond de antenne van de iPhone 4. Bij een deel van de klanten viel de ontvangst weg zodra de antenne aangeraakt werd. Uit eindelijk werden er gratis hoesjes verstrekt door Apple.

Sinds 16 maart is de nieuwe iPad te koop in onder meer de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk. In het eerste weekend werden drie miljoen exemplaren verkocht. Vanaf vrijdag 23 maart is de nieuwe tablet van Apple verkrijgbaar in Nederland.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.