Nieuws: Apple ontkent opslaan locatiegegevens

MacRumors.com heeft de CEO van Apple, Steve Jobs, gemaild over het opslaan van locatiegegevens met de iPhone en de iPad 3G. De gegevens zouden in een relatief makkelijk te kraken bestand opgeslagen worden.

Jobs heeft op een kort maar krachtige manier gereageerd naar MacRumors waarin ze suggereerden dat Android dit niet deed. Zijn reactie was: “Oh dat doen ze wel. Wij volgen niemand. De informatie die circuleert is onjuist.”. Er wordt door Apple niet in detail getreden over de argumenten waaruit de beschuldigingen aan de deur van Android gebaseers zijn.

Op dit moment lopen er (al) 2 rechtzaken tegen Apple met betrekking tot het opslaan van de locatiegegevens. De mensen die de rechtzaken hebben aangespannen geven aan dat het het schenden van privacy zou zijn. In Nederland zijn er al vragen gesteld in de 2e kamer en is de overheid per direct gestopt met het gebruik van iPhones. Ook zijn ze van mening dat consumenten over het opslaan van locatiegegevens ingelicht zouden moeten worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.