Nieuws: Apple krijgt patent op ontgrendelen beeldscherm

Uit documenten van het United States Patent & Trademark Office blijkt dat Apple patent heeft gekregen om met gestures het beeldscherm te ontgrendelen. Uit de omschrijving van het patent blijkt dat het patent toeziet op het ontgrendelen van een scherm met een vooraf gedefineerd pad of punt.

Veel media suggereren dat dit weer naar nieuwe rechtzaken gaat leiden aangezien er veel (Android) toestellen deze manier gebruiken om het scherm vrij te geven. In Nederland is het octrooi op de manier van schermontgrendeling al een keer van de hand gewezen. De rechter was van mening dat de manier van ontgrendelen wel degelijk verschilt op een iDevice en Android toestel.

Volgens de rechter is het verschil dat je bij een iDevice echt het pad moet volgen om het scherm vrij te geven terwijl Android hier niet zo naukeurig mee is. Het maakt dus niet uit wat de Android gebruiker doet, zolang het maar een beetje in de richting komt. Bij de Honeycomb versie van Android is het zo dat de gebruiker wel het ontgrendel icoon naar een ring moet slepen echter is het niet van belang waar op de ring het icoon weer losgelaten wordt. De rechter is van mening dat dit geen vast punt is.

Wat Apple hiermee doet, en of dit tot rechtzaken gaat leiden is niet bekend. Het enige wat we kunnen doen is afwachten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.