Nieuws: Apple kopieert klok van Zwitserse spoorwegen

Ondanks Apple een aantal bedrijven heeft aangeklaagd voor het kopiëren van hun patenten, heeft Apple schaamteloos de beroemde Zwitserse stationsklok gekopieerd. Klokkenmaker Mondaine en de SBB (Zwitserse spoorwegmaatschappij) hebben rechten op de klok en overwegen Apple aan te klagen.

De klok heeft een witte wijzerplaat, zwarte wijzers en een rode secondewijzer met een bol aan het uiteinde. De klok blijft aan het einde van elke minuut heel even stil staan. De reden dat hij even stil blijft staan is dat de machinisten op tijd kunnen vertrekken. De klok (in aangepaste versie) is op veel Nederlandse stations terug te vinden.

Apple heeft verder nog niet gereageerd op de klacht van Mondaine en de SBB. Mondaine geeft aan best trots te zijn dat Apple hun klok heeft overgenomen. En is bereid om naar een oplossing te zoeken samen met de softwaregigant.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.