Nieuws: Apple komt met schikking “Antenne-gate”

In Amerika heeft Apple een schikking getroffen met de iPhone-4 bezitters welke Apple hadden aangeklaagd vanwege de antenne problemen. De bezitters krijgen een cheque van 15 dollar of een bumper welke de klachten mogelijk kan verhelpen.

Meerdere gebruikers klaagden dat ze antenne problemen hadden met de smartphone. Deze problemen kwamen vlak na de lancering aan het licht. Wat er gebeurde, als de telefoon op een bepaalde manier werd vastgehouden viel de verbinding weg.

De rechtzaak was een zogeheten “Class Action zaak”, dit betekent dat de rechtzaak gevoerd wordt namens alle getroffen gebruikers. Dit betekent dat de schikking voor alle iPhone 4 gebruikers geldt en dus iedereen recht heeft op een cheque of de bumper.

Een van de advocaten die de consumenten vertegenwoordigt zegt tegen CNET dat de regeling “eerlijk, adequaat en redelijk” is.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.